Foredragsholder

Suzan Daoud

Foredragsholder


Jeg tager gerne ud og holder foredrag på for eksempel skoler, gymnasier, arbejdspladser, frivilligcentre, kommuner, organisationer, foreninger og biblioteker.

Foredragets indhold kan naturligvis blive skræddersyet til det pågældende event, men et typisk foredrag kunne handle om min bog, mit forfatterskab og de emner, jeg har arbejdet med som byrådsmedlem, farmakonom, lægemiddelkonsulent, mønsterbrydere og som stifter og formand for en frivillig forening.


Jeg afholder mine foredrag og oplæg i hele landet.

Jeg har holdt foredrag for 50-700 mennesker og andre gange for 15-20 mennesker. Mine foredrag og oplæg tilrettelægges fleksibelt i forhold til tilhørernes udgangspunkt og behov.


Mine foredrag tager typisk omkring 1 1/2 til 2 timer, inklusiv pause og spørgsmål, men jeg kan tilpasse tiden, alt afhængig af hvad i ønsker. Foredragenes pris varierer alt efter emne, deltagerantal og tidsramme. Vil De have oplyst pris for foredrag, booke mig til et; kontakt mig via kontaktformularen. Referencer:


Jeg kan på det varmeste anbefale Suzans hudløse ærlige foredrag.

- Anette Gaden Dalsgaard, Skive Bibliotek


Det var meget rørende, at se og høre om vejen væk fra Baalbeck – om livet som barn i Libanon og nu aktiv
i Danmark.

- Neel Wolff, Landbosenior Nordsjælland


Det var helt sikkert en meget fin oplevelse at høre om Suzan's kamp for familien og sin opvækst, som viser viljestyrke. Suzan var meget grundig i sine beskrivelser, af både problemer og positive oplevelser. Suzan er et mønsterbillede for en bevist målsat person. 

- John Dahl Christensen, Humlebæk Nivå Rotary Klub  


Suzan holdt et foredrag der greb os alle om hjertet. Suzan er en sand brobygger. 

- Lisbeth Sidenius, Præsident Fredensborg Rotary Klub 


Ud fra tilhørernes reaktion (klap-salve, og total tavshed under foredraget) kunne jeg kun fornemme at Du havde en fin kontakt til gæsterne. Rent personligt var jeg meget glad for Dit meget rolige kropssprog og Din stille og tydelige måde at tale på. I denne generation er vi mange der bruger høreapparat. 

- Kirsten Busch, Vestervang Kirke 


Foredraget var en personlig og meget levende beretning om, hvordan drømme kan opfyldes ved en vedholdende kamp mod alle de problemer, der er forbundet med at løfte sig ud af slummen i en flygtningelejr til livet som en almindelig dansk kernefamilie, som engagerer sig i danske samfundsforhold

Den slags succeshistorier hører vi ikke så meget om i medierne, der kun beretter om de negative sider af migration og integration....

Alt i alt samlede du sympati i din fremstilling af den mission du har.

- Morten Clauson-Kaas, Hemingway Club Fredensborg


Mange af vores medlemmer var ovenud tilfredse med dit foredrag. Nogle udtalte at det var et af de bedste foredrag de havde hørt. Vi I bestyrelsen har samme mening. Tusind tak for at give os indblik i din opvækst i Libanon og Danmark

Mange af vores medlemmer var ovenud tilfredse med dit foredrag. Nogle udtalte at det var et af de bedste foredrag de havde hørt. Vi I bestyrelsen har samme mening. Tusind tak for at give os indblik i din opvækst i Libanon og Danmark.

- Ingibjörg Busse, Blovstrød Seniorklub


Selvom man har læst til overflod i aviser og set udsendelser i tv om flygtningelejre, immigranter,
kulturforskelle, sprogproblemer, integration osv, giver det en helt anden oplevelse af ’nærvær’ at
høre en fortælling om livet i en flygtningelejr og som indvandrer i Danmark af en person, som rent
faktisk har prøvet det på egen krop og sjæl.

- Gert Hemmingsen, Hemingway Club Hørsholm-Rungsted 


Det var et meget dejligt og nærværende foredrag. Meget ærligt og nøgternt. En utrolig spændende fortælling om en opvækst, man har svært ved at sætte sig ind i. Suzan indvier os i sin verden på en meget fin måde, og selvom det har været en utroligt svær tid for hende og hendes familie, bliver fortællingen fortalt med en respekt og rolighed, som gør det for os, der lytter, til en meget intens oplevelse.

Suzans kærlighed til begge verdener og kulturer er så fin og respektfuld, og jeg ville ønske, at alle kunne høre hendes foredrag, som jeg selv meget sent vil glemme. Jeg kan kun give Suzan de aller bedste anbefalinger.

- Marlene Feist Andersen, Rotary Klub Helsinge


Suzan holdt et meget stærkt og personligt foredrag, som bl.a. fortalte forsamlingen, hvor meget et mennekse kan udholde. Vi fik alle noget at tænke over. Nogle måtte fælde en tåre. 

- Ulla Nielsen, Ældresagen Fredensborg


Suzan´s foredrag levede bestemt op til vores forventninger, og deltagerne var meget tilfredse. Godt gået af Suzan og hele hendes familie.

- Asbjørn Baggessen, HemingwayClub Hillerød 1


Det var meget fint og folk lyttede. Suzan talte klart og tydeligt og med et godt engagement for det hun vil fortælle. Og så er hun jo charmerende og med en god dansk humor. 

- Erik Stubtoft, SeniorDebat Helsingør 


Foredraget er en fin skildring dels af livet i flygtningelejren og dels af

de udfordringer der opstår, når man fra den ene dag til den anden

bliver omplantet til et nyt land, med er meget anderledes kultur.

Det var et meget spændende og personligt foredrag. Suzan behersker

det danske sprog meget flot.

- Randi Christoffersen, OK Klubben Helsingør Nord & Syd


Vi havde en dejlig eftermiddag, hvor 45 pensionister fra Onsdagsklubben i Ålsgårde havde et lærerigt/ underholdende foredrag om

Suzan´s "barske" liv. Fortalt på et perfekt dansk. 

- Inge Axlund, Onsdagsklubben Ålsgårde


Suzans foredrag i Ikast-Brande røde kors fordelte sig over 2 arrangementer, dels et lukket kvindedialogmøde for kvinder fra Mellemøsten og på arabisk, og dels et offentlig foredrag for frivillige i integrationsarbejdet med flere.

Tilbagemeldingen fra begge arrangementer er særdeles positive, suzan har en levende og engageret formidling – taler hjertesproget – hvilket bl.a. betyder at man lettere kan sætte sig ind, hvordan det må være barn og vokse op i en flygtningelejr og den sære integrationsproces.. Men herfra skal det fremhæves, at dialogmødet for kvinder fra egen kultur, havde stor betydning for de fremmødte kvinder, stolthed over at en af deres egne havde klaret sig så godt, er rollemodel med en indsigt i kvindernes kulturmæssige udfordringer for en tilknytning til arbejdslivet, som det er vanskeligt for etnisk danske kvinder at sætte sig ind i, og samtidig en understregning af nødvendigheden af at lære sproget. En fin – fin dag som sætter sig spor.

- Anne-Margrethe Andersen, aktivitetsleder- Ikast røde kors, integration


Det var et fantastisk spændende foredrag leveret på en meget gribende og levende måde.

- Gitte Thielst, Blixen Klub Vallensbæk

 

Suzan taler et smukt og velformuleret dansk og med tilpas hastighed.

Efter foredraget forstår man, at man både kan være en god, dansk samfundsborger og også være arabisk/palæstinensisk i sit hjerte.

Suzan indskriver sig i rækken af indvandrerkvinder, der beriger vores danske samfund.

- Ebba Pilmann, Jakobskirkens Seniorklub i Roskilde 


Suzan Daoud giver et meget ærligt og hjerteligt billede af, at være barn i en børnerig flygtningefamilie med en nøgle til et til stadighed beskudt værelse på 25 m2 i Libanon, der tilfældigt ender med nøgle til dansk indrettet lejlighed i Sønderjylland. Denne nøgle bliver dog efter få år skiftet ud med nøgle til lejlighed blandt landsmænd og ligesindede i Fredensborg Kommune, hvor uddannelse, ægteskab, karrieren som mor, farmakonom, politiker, forfatter og foredragsholder findes frem. I sit foredrag får Suzan følelserne, tårerne frem i tilskueren samtidig med, at tilskueren får en klar opfattelse af hvad en flygtning er? Hvor forfærdeligt det er for alle i en familie at komme til et nyt land, hvor man ingen kender, nyt sprog, sågar nyt egnssprog, ny kultur. Tilskueren får bl.a. forklaringen på, hvorfor et såkaldt ghettoområde på en helt naturlig måde dannes. Bøger og Foredrag kan kun anbefales!"

- Per Nielsen, Seniorklubben TIB Gl. Roskilde Amt


"Aftenens foredragsholder var Suzan Daoud, som fra en flygtningelejr i Libanon fandt vej til Danmark og endte med blandt meget andet også at blive lokalpolitiker i Fredensborg Byråd.

Suzan fortalte meget engageret om sit livs rejse og alle de udfordringer, der er, når man lander i et fremmed land og ikke kan sproget eller kender de kulturelle forskelle. Alle hendes gode resultater har givet hende styrke og selvtillid, så hun tør stå op for sine meninger og holdninger til mange ting i samfundet. En meget interessant – og til tider rørende - beretning fra en stærk kvinde!"

- Grethe Murholt, Hillerød Inner Wheel Klub 

 

"Vi var en forsamling på 45 personer, som var heldige, at Suzan holdt oplæg for os på bibliotek BLIK. Til foredraget deltog både etniske danskere og nytilkomne flygtningekvinder. Det var en meget opsigtsvækkende og rørende historie fra Suzans tid i en flygtningelejr og senere hendes udvikling i Danmark. De nytilkomne kvinder som deltog, var meget inspireret af Suzans fortælling og der er ingen tvivl om, at Suzan nu er et forbillede for kvinderne. Der deltog flere frivillige til arrangementet, som blev bekræftet i, at deres hjælp og støtte til nytilkomne er med til at forbedre deres vilkår i Danmark. Så foruden et indblik i en barsk fortid i en flygtningelejr, så fik de også et skulderklap med på vejen. Vi kan varmt anbefale Suzans foredrag".

- Sandra Kruse, Frivillig Flygtningehjælp Græsted

 

"Meget personligt men samtidigt professionelt. Suzan kan virkelig ”levere” et foredrag."

- Kristine Bjerre, Dansk Flygtningehjælp i Roskilde

 

"En livsskildring, hvor Suzan åbent og ærligt fortæller sin personlige historie om en flygtnings tilværelse før og efter ankomsten til

Danmark. Et spændende og bevægende foredrag. Suzan er et levende bevis på, at man kan komme langt i livet personligt og karrieremæssigt, hvis man tør og vil."

- Anette Mikkelsen, LOF Gribskov

 

"Suzan har en meget charmerende og ærlig måde at kommunikere omkring et svært emne på. Hendes stærke personlighed og stædighed kommer tydeligt igennem hele historien og fortællingen bliver derfor både nærværende og interessant. Vi havde en super eftermiddag og fik et indblik i, hvad der driver mennesker til flugt og hvor svært det er at komme videre i livet, men hun er selv et bevis for, at det kan lade sig gøre. Imponerende."

- Florence Laraignou, Blixen Klub, Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte

 

"Du skal vide, vi alle synes du fortalte levende og fint om dit liv, og at vi var glade for, at du delagtiggjorde os i den spændende, men også farefulde rejse, du har været på. Men det hele endte så fint og smukt som det overhovedet kunne. Takket være din egen store indsats!!"

- Annelise Abrahamsen, Soroptimisterne i Birkerød

 

"Suzans personlige fortælling om sit livsforløb blev beskrevet meget levende og var med til at give en større forståelse af en flygtnings tilværelse både før og efter ankomsten til Danmark. De fleste i vores frivillig-gruppe havde nået at læse Suzans bog inden foredraget; nu kan den genlæses med endnu større forståelse og positive tanker!"

- Birthe Wackers, Lektiecafeen på Frederikdsværk Bibliotek 

 

"Suzan leverede et fantastisk medrivende foredrag om sin barndom og om det at komme som flygtning til Danmark set fra et barneperspektiv. En hel Social- og sundhedsskole delte glæder og sorger fra Suzans barndom med hende. Det var virkelig stærkt. Suzan er et levende eksempel på, at man kan komme langt i livet personligt som karrieremæssigt, hvis man tør og vil. Hun er helt igennem en elskelig person - en rigtig rollemodel:-)"

- Inge Dolmer, Aarhus Social-og Sundhedsskole

 

"Foredraget var på arabisk, men gæsterne lod til at være begejstret for Susan (flygtninge fra Syrien)"

- Maja Bilde, Dansk Røde Kors

 

"Suzan Daoud holdt foredrag på Nivå Bibliotek om sin rejse fra en flygtningelejr i Libanon til et nyt liv som borger i DK. Som forfatter har hun udgivet bogen 'Vejen væk fra Baalbeck' , der giver et bevægende indblik i et flygtningeliv, indtil livet ændrer sig lykkeligt i DK. Suzan er en meget fin formidler af sin bog  og af sin personlige udviklingsrejse. Mine bedste anbefalinger."

- Marianne Brockmeyer, Nivå Bibliotek

 

"Vi havde på Breelteparkens Omsorgscenter valgt at indbyde Suzan Daoud til at holde sit foredrag  "Vejen væk fra Baalbeck" d. 8. marts - på kvindernes internationale kampdag. Dette var ingen tilfældighed, for vi havde bedt hende om i sit foredrag også at sætte fokus på kvinderne i sit liv. Hun fortalte rørende om sin mors liv og den styrke hun havde været for sine 9 børn. Moderen - selv analfabet - har født 9 børn der alle har fået gode uddannelser. Dette er historier vi gerne vil høre - de må ikke drukne i debatter om ghettoer. Vi skylder faktisk alle Suzans mor en stor tak".

- Lene Christine Felby, Dagcentret Breelteparken

 

Bydelsmødre i Ringsted har haft fornøjelse af, at have Suzan på besøg og holde et foredrag. Alle i salan var rørt over alt det forfærdelige ting  Suzan Daoud har været igennem. Og hvordan hun formår at skabe et fremtiden i Danmark med familie, uddannelse, arbejde og endda engageret frivillighed og politik.

Suzan har inspireret alle deltagere i salen og sluttet af med at fortælle til kvinderne, at de har også nøgle til deres fremtid og de selv skal bruge det. I Danmark har man mulighed til at blive hvad man vil, men viljen skal komme fra enes selv.

Vi kan kun anbefale alle til at læse Suzan´s bog "vejen væk fra Baalbeck".

- Mona Musse, Formand for Bydelsmødre i Ringsted Kommune

 

"Det var et yderst spændende, interessant og bevægende foredrag. Meget åbent og ærligt fortalt, samtidig humoristisk krydret og enorm velformuleret. Suzan fremstod som meget professionelt både før og under arrangementet. Hun tog tilhørerne med på hendes livsrejse fra Baalbeck til Fredensborg."

- Barbara Diemi, Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm