Forfatter

Suzan Daoud

Forfatter


Jeg er forfatter til selvbiografien ” Vejen væk fra Baalbeck”, som udkom i november 2013. Ny revideret udgave udkom i marts 2019.

Derudover har jeg skrevet en række læserbreve og indlæg.


Du kan låne min bog på bibliotekerne og stadig købe den i boghandlerne og på nettet hos Saxo, Gucca og forlaget underskoven.


Jeg håber selvfølgelig, at du vil læse bogen.

Hvis du ønsker en signeret bog, kan du sende en mail til mig med navn og adresse eller via kontaktformularen.


Bogen fås også som E-bog.


Du kan købe bogen og E-bogen her:

www.underskoven.dk

www.saxo.com

www.gucca.dk

https://tales.dk/Jeg holder foredrag for bl.a virksomheder, skoler, gymnasier, instituationer, frivilligcentre, kulturhuse, foreninger, organisationer, kommuner, biblioteker og alle andre, der er interesserede. Jeg holder foredrag blandt andet om min bog, mit forfatterskab og de emner, jeg har arbejdet med som byrådsmedlem, mønsterbrydere og som stifter og formand for en frivillig forening.


Bogen er også velegnet som undervisningsmateriale på sprogskoler, folkeskoler, højskoler, gymnasier, universiteter og lignende.

Følgende foredrag tilbydes:

 

Fra opvækst i en flygtningelejr i Libanon til lokalpolitiker i Fredensborg Kommune

 

Fra opvækst i en flygtningelejr i Libanon til lokalpolitiker i Fredensborg Kommune

En spændende beretning om Suzan Daouds liv. Fra hendes opvækst i flygtningelejren Wavel i Baalbeck i Libanon - som statsløs palæstinenser - om rejsen til Danmark, om kultursammenstødet i Danmark og hendes lokalpolitiske karriere.

 

Et liv som flygtning er ikke et nemt og sjovt liv, men en hverdag med flere udfordringer, end de fleste mennesker kommer til at møde. Udfordringen er blandt andet at skulle falde til i et samfund, der er så forskelligt fra det man oprindeligt kommer fra.

 

Da Suzan Daoud var en lille pige, troede hun ikke på, at det vil lykkes hende en dag at få et godt og tilfredsstillende liv, en uddannelse, et arbejde, en mand, børn og endda muligheden for at være lokalpolitiker. Netop derfor er den 11. november 1992 en mærkedag i Suzan Daouds liv. Det var dagen, hvor hun og hendes familie landede i Danmark efter et liv som palæstinensiske flygtninge i en libanesisk flygtningelejr i Baalbeck. Den dag i november fik Suzan og hendes familie overrakt nøglerne til ikke bare en ny lejlighed, men også et nyt liv. Siden da har Suzan Daoud opnået mere, end hun nogensinde har turde drømme om ville være muligt for den lille pige fra flygtningelejren. Hun har fået sig en uddannelse og et arbejde, er blevet gift og har fået tre børn, har involveret sig i frivilligt arbejde i sit lokalmiljø og er ikke mindst folkevalgt byrådsmedlem i Fredensborg Kommune.

 

Undervejs har hun forsøgt at finde "hjem" – en ikke helt nem udfordring, når man er vokset op i Libanon, føler sig som palæstinenser i hjertet, men har skabt rammen for sig selv og sin familie i Danmark.

 

Foredraget afholdes både på dansk og arabisk efter nærmere aftale.Foredrag om Libanon


Suzan Daoud er forfatter til selvbiografien ” Vejen væk fra Baalbeck”- der beskriver hendes opvækst i en flygtningelejr i Libanon til lokalpolitikere i Fredensborg Kommune.
For få år siden var Libanon et foregangsland i Mellemøsten med liberalisering og høje vækstrater. I dag er Libanon et land med flere kriser. Det har en valutakrise, stor gæld og korruption. Der er sult og arbejdsløshed og massive flygtningestrømme fra Syrien.
I dette foredrag beretter Suzan bl.a. om krigen i Libanon og om alt det Suzan og hendes familie har oplevet i borgerkrigen som flygtninge i Libanon. Derudover giver hun indsigt i den aktuelle situation i Libanon, om hvorfor Libanon blev invaderet, og hvorfor landet har udviklet sig i en forkert retning.

 

Kampen om det hellige land

 

Vil du blive klogere på en af verdens længste konflikter med fokus på den personlige fortælling?

 

Israel og Palæstina konflikt er stadig en af verdens helt store uløste konflikter, og det samme gælder flygtningeproblemet.

 

Med udgangspunkt i Suzan Daoud´s bog” Vejen væk fra Baalbeck”, vil Suzan give et indblik i en konflikt, som ofte fremstår politisk og kompleks.

 

Som palæstinensisk flygtning, født og opvokset i en flygtningelejr med krig, fattigdom og uretfærdigheder, vil Suzan fortælle om Palæstina - Israel konflikten, og give konkrete eksempler på, hvilken betydning besættelsen har for den palæstinensiske befolkning samt give svar på mange af de spørgsmål som ofte stilles.

 

Der vil være mulighed for spørgsmål, debat og bogsignering.

 

Fortællinger og debat om integration, diskrimination, kultursammenstødet og Suzan Daouds politiske karriere

 

I dette foredrag tager Suzan Daoud blandt andet udgangspunkt i de personlige fortællinger fra sin bog ”Vejen væk fra Baalbeck”, som omhandler Suzan og familiens kamp for at lykkes i Danmark.

 

Som frivillig, politiker og debattør har Suzan i årevis været engageret i at finde løsninger på integrationsmæssige udfordringer og har prøvet at sætte en dagsorden i udlændinge- og integrationsdebatten ved at bruge sig selv som eksempel i den offentlige debat.

 

Derudover fortæller Suzan Daoud fra egne erfaringer om balancen mellem at indtage den nye kultur og samtidig holde fast i sine rødder. I foredraget vil Suzan dykke ned i sin egen vellykkede integration og komme med positive eksempler, der kan bygge bro.

 

Der vil være mulighed for spørgsmål, debat og bogsignering.

 

Læs mere om mine foredrag og book mig her

 

 

 

 

 Copyright © 2018 Suzan Daoud